Jobb:

Svenska Golfförbundet

Klubbrådgivare till Svenska Golfförbundet

Tjänst:
Klubbrådgivare
Anläggning:
Svenska Golfförbundet
Företag | klubb:
Svenska Golfförbundet
Tillträde:
1 september 2018
Sista ansökan:
18 maj 2018 (Sista ansökningsdatum har passerat)

Beskrivning av tjänsten

Svenska Golfförbundet söker en klubbrådgivare som ska arbeta med SGF:s prioriterade satsning på rådgivning och stöd till klubbarna.

Du kommer att ingå i ett team av klubbrådgivare och ha stort stöd från kollegor som arbetar såväl på fältet och som i staben. Tillsammans med dina kollegor utgör ni Klubbrådgivargruppen som organisatoriskt tillhör verksamhetsområdet Klubb- och Anläggningsutveckling. Du kommer att få ansvara för drygt 65 klubbar, varav majoriteten är baserade i Skåne, men också jobba med nationella utvecklingsprogram, seminarier och utbildningar. 

Om oss

SGF har som idrottsförbund och medlem av Riksidrottsförbundet ett utvecklings- och serviceuppdrag för golfsporten i Sverige. I detta uppdrag ingår att stötta golfklubbar, golfbolag och golfdistriktsförbund med kvalificerad rådgivning och utbildning inom alla delar av verksamheten. Svenska Golfförbundet (SGF) består av 458 klubbar som har över 490 000 medlemmar. Förbundet har sina lokaler i Idrottens Hus i Skanstull, Stockholm, tillsammans med RF och ett 30-tal andra specialidrottsförbund. 

Arbetsuppgifter

Som klubbrådgivare för SGF arbetar du både strategiskt och operativt med ett omfattande ansvar som innebär allt från muntlig rådgivning avseende vardagliga klubbfrågor, till att aktivt hjälpa klubbar med att implementera medlemsformer och bokningsregler. Du ansvarar för att säkerställa att basverksamheten i Golfsverige fungerar och attraherar golfspelarna. Därtill ligger det på ditt ansvar att instruera, hjälpa, implementera och utbilda klubbarna gällande beslutade satsningar, best practice och omvärldsfakta. Som klubbrådgivare arbetar du utvecklingsinriktat med SGF:s tvååriga Verksamhetsinriktning där du coachar och stöttar klubbarna med såväl klubbspecifika som regionala och nationella utmaningar. Ledstjärnan i arbetet är alltid att verka för välmående golfanläggningar, avseende verksamhet och ekonomi i balans, till gagn för medlemmar, gäster och medarbetare.

Utbildning, krav, erfarenhet och personliga egenskaper

Erfarenhet:
Du har mångårig erfarenhet inom golfsporten, både som spelare och arbete från klubbverksamhet. Du har antingen erfarenhet som klubbchef, tränare, ordförande eller annan tyngre post inom golfen.

Kunskaper:
Du har erfarenhet och kunskap i ekonomisk redovisning, och gärna praktisk erfarenhet av redovisningsarbete. Du har även en mycket god förståelse för verksamhetsutveckling på en golfklubb och förståelse för en medlemsstyrds organisations särart.

Program/system:
Du har en allmän god IT-förståelse. Därtill har du mycket goda kunskaper i Office-paketet.

Meriterande:
Akademisk utbildning och/eller golfens klubbchefsutbildning.

Språk:
Du talar svenska flytande i tal och skrift.

Övrigt:
B-körkort är ett krav.

SGF tillhandahåller tjänstebil. Vi följer kollektivavtalet Idrott som ingåtts av Arbetsgivaralliansen och Unionen. Oregelbundna arbetstider med uppdrag även på helgdagar, men goda möjligheter att ta ut sommarsemester.

Boendeort och resande:
På grund av resandet och lokaliseringen av klubbarna, är det en fördel om du bor eller kan bo i Malmö- eller Stockholmsregionen. Du utgår från "hemmakontoret" och kommer att behöva resa och arbeta utanför hemmet under huvuddelen av arbetsveckorna.

Personliga egenskaper:
För att trivas och lyckas i rollen som klubbrådgivare trivs du i mötet med människor. Du har mycket god förståelse för utmaningen i att parallellt driva och äga golfanläggningar och idrottsverksamhet med olika fokus och krav på lönsamhet mm. Du är handlingskraftig och har förmågan att självständigt driva på ditt arbete på både operativt och strategiskt plan. Rollen kräver även att du har en pedagogisk förmåga och tycker det är roligt att tala inför folk. Vidare är du strukturerad och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

Övrig information

Start: 1 september 2018
Lön: Fast lön enligt ök.
Sista ansökningsdag: 18 maj 2018.
Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.
För komplett ansökan ska du ange vilken ort du vill utgå ifrån vid eventuell anställning som klubbrådgivare.

Rekryteringen sköts av Bravura.
Kontakt: Bravura, info@bravura.se, tel. 08-40024050.
Till platsannonsen: https://jobb.bravura.se/lediga-jobb/klubbradgivare-till-svenska-golfforbundet-1926201/

Mer information om SGF:s klubbrådgivning

Generellt om SGF:s rådgivningsverksamhet på golf.se/klubbradgivning. Specifikt om klubbrådgivarna på golf.se/klubbradgivare.