Jobb:

Svenska Golfförbundet

Svenska Golfförbundet söker redovisningsekonom

Tjänst:
Redovisningsekonom
Anläggning:
Svenska Golfförbundet
Företag | klubb:
Svenska Golfförbundet
Tillträde:
Enligt ök.
Sista ansökan:
23 april 2019 (Mindre än en vecka kvar.)

Beskrivning av tjänsten

Svenska Golfförbundet (SGF) är Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund för golf. SGF bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 21, distrikt, 454 klubbar och 484 373 aktiva medlemskap fördelade på 461 404 individer. SGF arbetar för att öka synligheten kring golf som motions-och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Vår vision är Världens bästa golf- för alla. SGF är organiserat dels som idrottsförbund, dels i två rörelsedrivande dotterbolag samt i två stiftelser. Totalt omsätter koncernen cirka 170 mkr. Koncernen har 63 anställda.

Arbetsplatsen är förlagd till Idrotten Hus i Skanstull, Stockholm. Vi sitter i moderna lokaler som vi delar med Riksidrottsförbundet och ett 30-tal Idrottsförbund. Med anledning av kommande pensionsavgång söker vi en:

Redovisningsekonom

Kvalificerat redovisningsarbete utgör de prioriterade och huvudsakliga arbetsuppgifterna, men ekonomiavdelningen ansvarar även för HR (lön, reseräkningar mm), allmän kontorsservice (tex registerhållning, inköp, hantera poolbilar, bidragsansökningar mm) och stöttar också kollegorna vid arrangemang som exempelvis Förbundsmötet. Alla på avdelningen hjälps åt med dessa uppgifter och täcker upp för varandra vid semestrar och frånvaro.

Vi söker en redovisningsekonom på heltid

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
-Fakturering, Kund- och Leverantörsreskontra
-In- och utbetalningar
-Löpande bokföring, månadsavstämningar
-Moms- och skattedeklarationer
-Resultatrapportering för uppföljning av budget
-Bokslutsarbete

Erfarenhet från liknande ekonomiarbete med eget ansvar är ett krav. Vana av Hogia Affärssystem är önskvärt. Utgår från att du är van vid arbete inom Office-programmen. Vi ser att du tycker om, förstår och gärna spelar golf själv.

Som person är du flexibel, noggrann, prestigelös, ansvarsfull och har hög integritet. Du kan arbeta självständigt samt i grupp. Vi söker dig som är redovisningsekonom eller motsvarande. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av redovisningsarbete, helst med erfarenhet från idrotten.

Tillträde är önskvärt till 1 september. Välkommen med din ansökan.

Skicka ett kort brev samt CV till Susanna Nordgren, Svenska Golfförbundet
susanna.nordgren@golf.se. Sista ansökningsdag är 23 april.

Frågor besvaras av Susanna Nordgren på mail ovan eller 08-622 15 08. Facklig kontaktperson är Anneli Engardt 08-622 15 02, Unionen.