Nyhet:

CMoftheYear

5 kandidater för Club Manager of the Year utsedda

Nu har fem kandidater blivit uttagna i Club Manager of the Year. Alla som nominerat ska ha ett stort tack då juryn fick ett tufft jobb med selektionen av de fem.

Club Manager of the year blir en person som är en professionell ledare med stor handlingskraft vilket bidragit till klubbens och/eller svensk golf utveckling.

Kommande tävling gäller "2018" men det är vinnarens handling under 2017 som avgör. Tävlingen är årligen återkommande. Nomineringstiden startar i november varje år.

En vinnare utses på Golfträffen i Tylösand på tisdag kväll den 6:e mars. Ni missar väl inte utbildningsdagarna - klicka här för att läsa mer om den.

Nedan presenteras kandidaterna som är sorterade på förnamn.

Claes Berfeld, Åkersberga GK

Utdrag från nomineringen:

Claes klev på ett uppdrag som Klubbchef/VD på Åkersberga GK under hösten 2016. Efter flera tunga år har Åkersberga GK nu fått in en ledare i verksamheten som gör skillnad! Claes sprider stort engagemang och klubbkänsla både bland medlemmar och medarbetare. Klubben fick mycket högt betyg i Service/Ledning i den omfattande Players 1st-enkäten som SGF gått ut med, vilket till mycket stor del är Claes förtjänst. Stor tillväxt i klubben, nya medlemmar, bättre ekonomi, genomfört ”matchen mot cancer” som bidragit till både klubbkänsla och 282 000 till cancerforskning.

Per Simonsson, A6 GK

Utdrag från nomineringen:

Per har under 2017 bidragit med mycket stort engagemang, nytänkande och drivit ett förändringsarbete på ett mycket positivt och resultatorienterat sätt. Med sin erfarenhet från näringslivet har han inte varit rädd för att skapa ovärderlig relation med politiker, andra intressenter och beslutsfattare inom kommunen. Under året har A6 påbörjat sin resa med golfens vision 50/50 där Per var initiativtagare till detta samt tillsammans med det kommunala fastighetsbolaget i Jönköping startat upp konceptet HIO där golfen vänder sig till ungdomar i stadsdelar som aldrig förr har kommit i kontakt med sporten golf.

Sofia Strindholm, Karlstad GK

Utdrag från nomineringen:

Sofia har som klubbchef på Karlstad Golfklubb under 2 år åstadkommit väldigt mycket på kort tid. Både fysiskt och med andan på klubben. På en klubb med väldigt inarbetad kultur har hon vågat ta beslut som på sikt är avgörande för klubbens överlevnad. Hon har brottats med bekymmer med entreprenörer och anställda som slutat. Har på nästan egen hand gjort ett fantastiskt jobb på marknadsbiten. Sofia fick styrelsen att se det positiva med att bolagisera. Sofias arbete att nätverka med samarbetspartners gett klubben möjlighet att bygga en stor husbils-/husvagnsparkering.

Stefan Leskinen, Lindesbergs GK

Utdrag från nomineringen:

Stefan har förvandlat golfklubben från en traditionell golfbaneklubb till en multifunktionell anläggning med verksamhet året runt.  Lönsamhet och intäktsdrivande verksamheter har möjliggjort återinvestering i kärnverksamheten, golfbanan, med vidareutveckling och kvalitetshöjande åtgärder. Genom samarbete med kommun, landsting, andra idrottsföreningar och företagare har Stefan skapat nya intäkter som bidragit till en positiv och stabil lönsamhet. Han har etablerat ett högt förtroende bland medlemmar, partners och gäster genom sitt gedigna golfkunnande, sin fysiska närvaro och sociala kompetens.

Thomas Nestenuis, Bjäre GK

Utdrag från nomineringen:

Thomas har ett stort hjärta för golf och människor. Han har lagt ner ett enormt eget arbete, tid och pengar på att få Bjäre Golfklubb till att bli en väldigt attraktiv klubb för medlemmar och gäster. Ett långsiktigt arbete som ger frukt dag efter dag i strävan på att bli en riktigt bra golfklubb som välkomnar alla golfare, hotellgäster och matgäster till en vacker golfbana i unik miljö. Thomas har också vänt en trend inom golfen och fått klubbens restaurang till att bli en av de bästa restaurangerna i Båstadregionen. Thomas är lyhörd och öppen för förslag och lyssnar kritiskt till både ris och ros.