Nyhet:

Stolt över värdklubbar på nätverksträffar

Tre internationella nätverksträffar har genomförts 2017. Två i Sverige och en i Danmark. De fem svenska värdklubbarna tog gästfrihet och bemötande på högsta allvar och levererade högt över förväntan.

GCMA - Öland/Kalmar

Årets första nätverksträff genomfördes på Öland och i Kalmar. GCMA - Golf Club Managers Assocation (Storbritannien). 

Ekerum Golf & Resort stod som huvudvärd tillsammans med Kalmar GK. Tre fantastiska dagar vädermässigt men också utifrån mat, föreläsningar och service.

Magnus Lagerlöf, VD på Ekerum berättade om anläggningens fantastiska resa från 5 året-runt-anställda till över 50 nu och hur deras fokus gått från att vara en golfanläggning till numera en Resort. Och inte räcker det där, utan det kommer mera..... Väldigt inspirerande och många Britter blev väldigt imponerade av se verkligen hela anläggningen med båda golfbanorna.

Mittendagen tog vi bussen till Kalmar GK och fick se deras nya klubbhus som nu stoltserar bredvid vattnet och det otroligt vackra första hålet som alla kan sitta och njuta av i serveringen. Klubbchef Mårten Olander berättade om vad de gör och arbetet med klubbhuset genom sina anställda. En mycket intressant tanke de har är att allting de gör ska vara "Topp 10". Allting personalen gör ska vara topp 10. Svaren man får, sakerna de genomför etc. 
Det vi fick se av banan, maten och föreläsningen var bättre än topp 10!!

Matchen som spelas över två dagar stod 7 1/2 - 7 1/2 när det var dags för sista matchen att berätta slutställningen. Det blev GCMA som vann och återtog Knallen. Grattis!

Nästa år är det preliminärt Nordirland som gäller.

IGCMA - Malmö

Dagarna med Irland är minnesvärda ur flera synvinklar.

Fina (men blåsiga) dagar på två seasideanläggningar samt på Hinton Golf Rönnebäck. 

Många små detaljer fick våra gäster att reagera med glädje, först att en Irländsk flagga vajade på Trelleborgs GK vid ankomsten, en gåva i form av en golfboll dök upp på tallriken när middagen serverades, likväl som deltagande av såväl ordförande som tävlingsansvarig på klubben. Härliga ambassadörer för golfen och för Trelleborgs GK.

Rönnebäck visade upp en anläggning där Irländarna efter rundan satt och diskuterade om det inte var de bästa greenerna de någonsin spelat på. Grönyta blev ett ämne som återkom i diskussionerna genom alla tre dagarna.
Här dök också upp flaggor på tallriken vid middagen så vi visste var en Svensk eller en Irländare skulle sätta sig...... 

Avslutningen på Ljunghusen var också en fantastisk avslutning på en kanonanläggningen. Såväl flagga på flaggstång som flagga vid tallrikarna höjde hela arrangemanget. 
Att sen matchen över tre dagar stod 7-7 inför sista matchen och kapten Håkan ödmjukt ställde sig upp och berätta att Irland hade vunnit gjorde gästfriheten total......

Nästa år väntar troligen söder om Dublin på vårkanten. 

GAF Danmark - Silkeborg Ry

Årets sista nätverksträff var med vårt grannland Danmark.

De var värdar för två dagar på Silkeborg Ry. Silkeborg ska arrangera Europatourtävlingen Made in Denmark nästa år och det var väldigt intressant att få höra om klubbens planer för det.
Likväl som deras uppköp av Ry som var en golfbana en bit från Silkeborg. Som har stärkt klubben, men de har också fått bidrag för det (av lokala aktörer) - annars hade det nog inte fungerat.

Vädret var vi lyckosamma med även denna träff. 
Tävlingen då? Jo, äntligen blev det till slut en vinst - men det fick även denna gång avslutas i sista matchen som gjorde att slutställningen blev 6,5-5,5. 

Nästa år är vi arrangörer, skåne i närheten av Helsingborg är tanken.