Nyheter från GAF

Distriktsträffar Augusti/September

2017-08-16 09:20

Efter sommaren har nu höstens datum börjat sätta sig. För…

Läs mer

Pressrelease 2017-08-02

2017-08-02 11:16

GAF Kanslichef Torbjörn Johansson blir ny Director of Edu…

Läs mer

GAF presenterar nya VD/Klubbchefen på Ombergs Golf Resort

2017-06-05 10:00

Det är Jon Molneklev, 31 år som tar steget från Hooks GK …

Läs mer

Nyheter från Golf.se

KRÖNIKA: Solheim Cup mer intressant än Ryder Cup

Läs mer

11 (!) slag efter hole-in-one

Läs mer

Club Manager of the Year 2011

Club Manager of the year blir en person som är en professionell ledare med stor handlingskraft vilket bidragit till klubbens och/eller svensk golf utveckling.

Det är vinnarens handling under 2011 som avgör.
Tävlingen är årligen återkommande. Nomineringstiden startar i november varje år.

Första vinnaren - Annica Lundström

Motiveringen löd:

”Det ställs många och tuffa krav på en svensk klubbchef idag. Men aldrig prövas ledarskapet och kompetensen så mycket som när något extraordinärt uppstår och tillvaron ställs på sin spets. Att genomföra en fusion mellan två livfulla golfklubbar, med många engagerade röster i medlemsleden och stora känslor i svall, är en sådan situation – och utfallet är högst osäkert. Årets klubbchef 2011 tilldelades den svåra utmaningen och har med fast hand, öppet sinne, lyhördhet, empati och ett vidsynt framtidstänkande också lyckats klara av den och därmed säkrat anläggningarnas framtid. Redan nu har de positiva effekterna börjat synas i form av ökade sponsorintäkter och från medlemskåren hörs idel lovord. Personen har också verkat för ett utbrett samarbete mellan distriktets klubbar och varit generös med att dela med sig av sina kunskaper till andra. Hon har dessutom visat stort engagemang för att bygga broar mellan golfen och andra idrotter.”

Club Manager of the Year 2011 heter Annica Lundström, Örebro City Golf & Country Club

Kandidaterna för 2011

Fem kandidater Från vänster: Annica, Joakim, Stig, Stefan och Göran

Fem kandidater Från vänster: Annica, Joakim, Stig, Stefan och Göran

Stefan Janson, Karlstad GK

En mening från nomineringen:"Stefan har varit drivande och genom stort personligt engagemang fått både personal och medlemmar att sträva mot samma mål.

Annica Lundström, Örebro City Golf & Country Club

En mening från nomineringen:"Annica har ett stort engagemang för all idrott, som ett medel att utveckla människor socialt, fysiskt och mentalt."

Stig Persson, Ljunghusens GK

En mening från nomineringen:"En veteran som aldrig förtröttas, det är klubbchefer som Stig den svenska golfen behöver - samarbete är ett ledord som han verkligen lever upp till."

Joakim Söderström, Vasatorps GK

En mening från nomineringen:"Joakim har vågat och orkat ifrågasätta traditionella självklarheter inom golfen och samtidigt fört in eget tänk baserat på sunt förnuft och hållt denna linje."

Göran Tyrsing, Ringenäs Golfklubb

En mening från nomineringen:"Göran har till fullo insett att det inte finns några genvägar inom golfen i Sverige nuförtiden, utan enbart hårt och enträget arbete kan leda fram till en för alla parter positiv utveckling."