Intresseanmälan till nätverk för kvinnor i ledande position 2019-2020

Intresseanmälan till nytt nätverk för kvinnor i ledande position inom golfen

GAF har under en tid funderat över att starta ett nytt nätverk för kvinnliga chefer i golfsverige. Vi tänker i synnerhet på klubbchef/vd vid golfanläggningar men även de som har andra ledande positioner som operativ chef eller marknadschef/ansvarig. Man kan även utrycka det som att du har ansvar för verksamhet, ekonomi och människor.

Anledningarna till dessa tankar är många. I golfbranschen på chefsnivå är kvinnorna i minoritet (ca 20%). Detta är ett skäl till att det kan behövas ett forum för både samtal kring och utveckling av området. Men det kan även vara ett forum för kompetenta kvinnliga chefer att utvecklas ännu mer tillsammans och att det dessutom sker under trevliga former med erfarenhetsutbyte, föreläsningar inom nätverket eller med inspiration utifrån från andra branscher.

Lite historik och likande nätverk

Kring millennieskiftet startade ett nätverk för kvinnor i landslagsledning. Detta nätverk startade på initiativ av SGF och RF Elitidrottscentrum (som då fanns på Bosön). En bidragande orsak till SGF ’s initiativ av nätverket var det stundande eventet Solheim Cup som skulle arrangeras i Sverige 2003. I det nätverket ingår coacher, fysioterapeuter, läkare, tränare och förbundskaptener inom elitidrott i Sverige. De träffas två gånger per år och de anmäler sig till varje träff om de har möjlighet att deltaga. En träff på våren och en på hösten. Under min anställning på RF elitidrottscentrum mellan 2003–2005 höll jag i detta nätverk. Under en tid var jag dessutom deltagare som team manager för damkronorna. (Jag får fortfarande inbjudningar men har inte deltagit på många år). Med dessa erfarenheter i bagaget, tankar på er kvinnor i ledning inom golfen och efter samtal med några av er kvinnliga klubbchefer så tar nu GAF tag i den bollen och startar upp ett nätverk.

Intentionen med träffarna och några av de ledord som nätverket för kvinnor i landslagsledning har är:

  • Intentionen med nätverksträffen för kvinnor i landslagsledning är kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för olika ledarkategorier inom SF:s elit- och landslagsverksamhet.
  • Intentionen med nätverksträffen är kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte mellan olika individer och grupper inom elitidrott.
  • Kvinnliga landslagsledare - inspiration, kraft och styrka genom utbildning, erfarenhetsutbyte och nätverksbygge.

Nu kan du anmäla ditt intresse för att vara en del av det nya nätverket ”nätverket för kvinnor i ledande position inom golfen”. Eller vad vi nu kommer fram till att vi vill kalla det.

Jag tänker att vi vid en första träff (som GAF kallar till) konstituerar nätverket och sätter upp lite ramar kring hur ofta vi ska träffas, hur länge och förslag på olika innehåll och tema som kan vara intressanta att diskutera och utveckla.

Välkommen med en intresseanmälan via nedan formulär så återkommer GAF med mer info framöver.
Sista dag för intresseanmälan: 15 maj kl 15.00.

Hjärtligt välkommen!
Anna Tidén, epost anna@gafsverige.se, tfn m 0702-484032

Gör din intresseanmälan här!