Jobb:

Svenska Golfförbundet

Idrottsrådgivare till Svenska Golfförbundet

Tjänst:
Idrottsrådgivare
Anläggning:
Svenska Golfförbundet
Företag | klubb:
Svenska Golfförbundet
Tillträde:
Enligt ök.
Sista ansökan:
13 december 2020
Varaktighet:
Heltid, tillsvidareanställning
Lön:
Lön enligt överenskommelse
Nedladdningsbart dokument
Klicka här för att ladda ner

Beskrivning av tjänsten

Idrottsrådgivare till Svenska Golfförbundet

Vi söker två personer till verksamhetsområdet Idrottsutveckling, som ska arbeta med stöd och rådgivning kring idrottsfrågor för landets golfklubbar.
Brinner du för idrottsutveckling i allmänhet och golfsporten i synnerhet? Har du en förmåga att inspirera och leda andra? Skulle du trivas i ett arbete där dagarna ofta spenderas ute i klubblivet i Golfsverige? Här får du möjlighet att vara med och forma en ny roll och avdelning på Svenska Golfförbundet (SGF).

Om tjänsten

Rollen som idrottsrådgivare är ny och organiseras inom verksamhetsområdet (VO) Idrottsutveckling inom SGF. VO Idrottsutveckling koordinerar alla frågor som rör idrotten golf, och omfattar avdelningarna elit & landslag, tävlingar & regler och den nybildade idrottsrådgivningen.

Idrottsrådgivningen ska möta Golfsveriges behov av ett starkt klubbstöd inom idrottsfrågor. Syftet är att hjälpa klubbar med ambition att skapa idrottslig verksamhet som ger fler och bättre golfspelare som trivs och stannar i golfen.

Arbetet som idrottsrådgivare består i att driva utvecklingsprocesser ute i klubbar och distrikt enligt en projektmodell där grunden är framtagen, men där du tillsammans med kollegor formar arbetet själv. Utvecklingsprocesserna kan ha olika inriktningar, som juniorutveckling, elit- och tävling, rekrytera och behålla medlemmar eller paragolf, beroende på klubbens behov och förutsättningar.

Vi sätter ett stort värde i att verka samlat och att utvecklas tillsammans som ett team. Vi har en stark övertygelse om att inget utvecklar människor som spelet golf. Du kommer arbeta nära dina kollegor inom idrottsrådgivning, men också tvärfunktionellt i hela VO Idrottsutveckling och med SGF:s övriga rådgivare: bankonsulenter och klubbrådgivare.

Dina viktigaste relationer skapar du ute på fältet. Ett nära samarbete med klubbledning, med yrkesorganisationen PGA of Sweden och dess medlemmar samt med Golfadministratörernas Förening (GAF) är helt centralt för att lyckas.

Vem är du?

Det viktigaste är din personlighet, som är entusiasmerande och prestigelös. Du har ett inre driv kompletterat med stor uthållighet.

Kännedom om eller erfarenhet från golfen är ett krav, och du ska ha mycket god förståelse för verksamhetsutveckling på golfklubb och vad som kännetecknar en medlemsstyrd organisation. Vi tror att du idag jobbar som klubbchef eller tränare i en större golfverksamhet och vill dela med dig av din erfarenhet till andra. Alternativt kommer du från en ledande ställning i idrottsförening i annan idrott.

Du är administrativ, strukturerad och trivs med att tala inför andra. Du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Övriga kvalifikationer:

  • Relevant utbildning och många års erfarenhet av att jobba inom golfen eller idrotten med komplexa frågor.
  • Då golfsporten i hög grad rör sig i gränslandet mellan ideellt och kommersiellt är marknadserfarenhet önskvärd.
  • Färdigheter inom processledning eller annan erfarenhet av förändringsarbete är starkt meriterande, och du trivs med att bygga lag och coacha individer.
  • Då en av idrottsrådgivarna får paragolf som kompetensområde, är erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning en merit.
  • B-körkort är ett krav.

Vi ser gärna sökande från olika delar av landet, med möjlighet att ha hemmet som utgångspunkt i arbetet. Då arbetet i huvudsak sker ute på fältet är resor och övernattningar samt kvälls- och helgarbete vanligt förekommande.

Ansökan och mer information

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning. Lön enligt överenskommelse. Vi tillämpar kollektivavtal genom Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Låter detta intressant, välkommen att skicka in din ansökan till Svenska Golfförbundet, Marcus Norman, Box 110 16, 100 61 Stockholm, eller via e-post till marcus.norman@golf.se.

Sista ansökningsdag är 13 december, men skicka gärna in så snart som möjligt då vi gör löpande urval. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten
Ulrika Jorsell
08-622 15 53, ulrika.jorsell@golf.se

Marcus Norman
08-622 15 56, marcus.norman@golf.se

För fackliga frågor
Anneli Engardt
08-622 15 02, anneli.engardt@golf.se

Kort om Svenska Golfförbundet
Golf är en av Sveriges största idrotter, med cirka 450 golfklubbar och över 500 000 golfspelare. Svensk golf är också stor internationellt, där vi ligger topp-10 både avseende utövare som rankade elitspelare. Svenska Golfförbundet arbetar direkt i samverkan med våra medlemmar Sveriges golfklubbar, men också direkt emot golfspelarna. Verksamheten bedrivs i moderföreningen Svenska Golfförbundet, samt i tre affärsbolag. Koncernen omsätter cirka 185 mkr och har cirka 60 anställda, varav ett 40-tal arbetar från kansliet lokaliserat vid Skanstull i Stockholm.