Nyhet:

CMoftheYear

5 kandidater för Club Manager of the Year utsedda

Nu har fem kandidater blivit uttagna i Club Manager of the Year. Alla som nominerat ska ha ett stort tack då juryn fick ett tufft jobb med selektionen av de fem.

Club Manager of the year blir en person som är en professionell ledare med stor handlingskraft vilket bidragit till klubbens och/eller svensk golf utveckling.

Kommande tävling gäller "2020" men det är vinnarens handlingar under 2019 som avgör. Tävlingen är årligen återkommande. Nomineringstiden startar i november varje år och avslutas i december.

En vinnare presenteras på Golfträffen i Tylösand på tisdag kväll den 3:e mars. Ni missar väl inte utbildningsdagarna? - klicka här för att läsa mer om den.

Nedan presenteras kandidaterna som är sorterade på förnamn.

Länk till Golfträffen.
Länk till Club Manager of the Year sidan.

Andreas Ljunggren, Österåkers Golfklubb

Ur nominering

Andreas har lyckats att skapa en genuin familjekänsla i en stor anläggning. Han har genom ett envist och uppoffrande sätt drivit på förnyelsen av Österåker GK till i att landa i en helt ny golfbana, Österåker by Stenson, som har fått rykte som en av de bästa nya banorna i Skandinavien. Han jobbade mycket bra med kommun, arkitekt och budget genom hela processen. Genom den nya banan så har klubben tredubblat sina greenfee intäkter. Andreas är en duktig ledare och delegerar både ansvar och arbetsuppgifter då klubben driver allt i egen regi. Andreas sammanfattas som modig med enorm drivkraft och är en visionär. Det pratas om Österåker i golfsverige och en högt bidragande orsak är Andreas.

Christian Jakobsson, Halmstad Golfklubb

Ur nominering

Christian har med ett stort hjärta i klubben och med ett starkt engagemang lyckats ytterligare en gång att bli utnämnd till kandidat om titeln “Club Manager of the year”. Christian har lyckats att med att leva upp till förväntningar av 3000 medlemmar i klubben. Dessutom står cirka 2000 i kö för att bli medlemmar i framtiden. Med Halmstad Golfklubbs ledord “Din bästa golfupplevelse” har Christian med personal lyckats sätta i greenfeerekord för klubben. Under 2019 lyckades han att få upp nöjdheten på klubben till dess högsta notering någonsin. Detta värde var näst högst av alla de 84 klubbar som deltog i svenskt golfindex. Driften av restaurangen i egen regi har plockat hem titeln “årets golfkrog” fyra år i rad. Christian är orädd, lyhörd och har en förmåga att motivera alla till sitt yttersta.

Claes Berfeld, Åkersberga Golfklubb

Ur nominering

Claes har på tre år genomfört en enorm förändring från ett väldigt ansträngt läge ekonomiskt gjort en tydlig plan och fått Åkersberga till en välmående golfklubb. Under 2019 gjorde klubben sitt bästa år någonsin och ökade sin omsättning och presenterade 205 nya medlemmar. Claes jobbar aktivt med medlemsrekrytering och klubben syns i sociala medier med på ett helt nytt sätt än tidigare. Man har jobbat med en devis om Sveriges snabbaste medlemskap som har gått att genomföra med Swish vilket har gjort att man snabbt kan bli medlem. Claes har många bollar i luften och ses över hela anläggningen, på företagsfrukosten, i en traktor på rangen eller som starter på KM. Åkersberga har under 2019 blivit diplomerad som första Stockholmsklubb enligt vision 50/50 programmet.

Gustav Andersson, Österlens Golfklubb

Ur nominering

Gustav är en ledare som inser vikten av god kommunikation både internt och externt. Han har initierat ett digitaliseringsprojekt som syftar till en bättre arbetsmiljö och ökad effektivitet. Gustav är mycket engagerad i restaurangen och har köpt loss Lilla Viks golfrestaurang som nu drivs i klubbens regi, etablerat två paddelbanor och ökat medlemsantalet och antalet sålda golfpaket. Gustav har fortsatt utveckla klubbens golfbanor tillsammans med Pierre Fulke Design, med medelgolfaren i fokus. Gustav har med en stark målmedvetenhet fått lönsamhet på de nya satsningarna samt visat positivt resultat. Gustav tror på Österlen GK som skall vara en naturlig plats att besöka som resmål och klubben är en bra bit på väg.

Jasmine Rawsthorne, Karlshamns Golfklubb

Ur nominering

Jasmine kom till Karlshamn för två år sedan och fick omgående ta tag i investering och byggande av nytt klubbhus som hon nu har genomfört från scratch och tagit klubben till en helt ny nivå. Hon kännetecknas av att hon alltid tar sig tid för medlemmarna och har ett engagemang som smittar av sig. Med hennes ledarskap har klubben en stor ökning av intäkter och en stark framåtanda. Hon har skapat klubben bästa resultat någonsin genom hennes styrkor att se alla medarbetare och förstå att alla i klubben är lika viktiga. Jasmine med sin positiva energi ger aldrig upp, vilket gör att Karlshamns GK sitter i ett fantastiskt läge inför kommande framgångsrika golfår.