Nyhet:

Stefan Leskinen, Lindesbergs GK - Club Manager of the Year 2017

2017 års Club Manager of the Year har nu blivit utsedd i en tät kamp bland fantastisk duktiga kandidater. Stefan Leskinen från Lindesbergs GK har av juryn hedrats med titeln Club Manager of the Year 2017.

Motivering:

Att vara chef på en golfklubb kräver en utåtriktad allkonstnär.

Man ska inte bara ha förståelse för en golfbana ska skötas utan man ska även ha goda insikter i hur ett företag ska drivas. Man ska förstå människor och kunna hantera gruppdynamiken i en ideell förening integrerat med affärsverksamhet. En modern klubbchef behöver vara en ledare för de anställda, ett föredöme för medlemmarna och en skicklig försäljare på en tuff marknad.

Årets klubbchef har haft en långsiktig utvecklingsplan som resulterat i en rad goda och inkomstskapande relationer med näringsliv, kommun, landsting, partners och idrottsföreningar i närområdet det senaste året. Golfklubben har blivit en mötesplats där inte bara golfare känner sig hemma.

Klubbchefen har åstadkommit denna utveckling utan att kärnan i verksamheten glömts bort eller försakats. Under året som gått har klubben tagit fram och genomfört en gedigen 100 punkters förbättringsplan för golfbanan. Arbetet har gjort en redan trevlig bana ännu bättre – vilket borgar för fler framgångsrika verksamhetsår.

Klubben har haft över 5 000 övernattande gäster – majoriteten av dem har inte varit golfare. På klubben finns inte bara padelbana och lekplats utan också ett femtontal välutnyttjade platser för husbil och husvagn.

För fem år sedan stod medlemsavgifterna för cirka hälften av klubbens intäkter. I dag står de för blott för en tredjedel.

Just nu håller ett hotell på att byggas invid klubbens stugor.

Det beror på att årets klubbchef 2017 har gjort utmaningar till möjligheter.

Club Manager of the Year 2017 är Stefan Leskinen, Lindesbergs GK