GOLFTRÄFFEN: 5-6 OKTOBER 2021:

Golfträffen

Golfträffen - Program och Föreläsare 2021

Program och presentation av årets föreläsare och talare. För hela programmet och anmälan klicka här >>>

Mia Hultman

Hur man med hjälp av vision och värderingskultur bygger en attraktiv golfklubb - Glädje på Golfklubben
 
Tisdag 5 oktober 10.00-12.15
 
Mia Hultman har över 20 års erfarenhet av värderings- och förändringsarbete. Hon har arbetat med företag och organisationer som Axfood, Adidas, Karolinska Institutet, Systembolaget, Peak Performance, Hemtex, HSB, SATS och Spotify samt många fler. Hon har även skrivit tre böcker.
Som föreläsare är hon dedikerad och inspirerande, många aha-upplevelser och har lyckats få många företag på ’rätt väg’. Hon har en förmåga att konkretisera och skapa resultat genom värderings- och förändringsarbete. Såväl individer som organisationer har nått nya framgångar under hennes vägledning.
Mia är mycket uppbokad men vi har lyckats få loss henne dessa dagar – kanske deltar hon även på golfeventet dagen innan då hon spelar och har spelat mycket golf.

Sebastian Hansson

The spider in the web - En studie om att arbeta i hybrida organisationer inom golfen
 
Tisdag 5 oktober 13.15-13.45
 
Sebastian har alltid älskat golf. Som junior spenderande han hela sommarlov på golfbanan som ledde till en spelarkarriär på Nordic Golf League. Efter en avslutad spelarkarriär har han de senaste tre åren arbetat som assisterande tränare på Saltsjöbadens GK och studerat idrottsvetenskap. Hans mål är att arbeta vidare inom golfen och hoppas att hans kunskaper och erfarenheter kan bidra till både administrativ och idrottslig utveckling i golfbranschen. Här på Golfträffen presenterar han sin masteruppsats/sitt examensarbete inom idrottsvetenskap. Spindeln i nätet - En intervjustudie om att hantera motstridiga institutionella logiker i svensk golf som handlar om möjligheter och svårigheter att administrativt leda i en svensk golfkultur.

Annica Lundström & Maria Guslin

Projekt Bättre spelupplevelse - golfbanan som en attraktiv spelplats för fler

Tisdag 5 oktober 13.45-14.45

Annica har ett förflutet som klubbchef på Örebo City Golf & CC och arbetar nu som chef på avdelningen klubb- och anläggningsutveckling på SGF och ansvarar för klubb- och anläggnings rådgivningen. Maria har ett förflutet som både spelare, tränare och klubbchef. Nu arbetar hon som klubbchef på Fågelbro Golf & Country Club i Stockholm. På detta pass kommer de att presentera projektet ”Bättre spelupplevelse”. Ett samarbete mellan SGF klubbrådgivare, bankonsulenter och kommunikationsavdelning samt representanter från GAF, PGA, SGA och FSGA som pågått under 2021. Under 2022 kommer denna utbildning att kunna genomföras på golfklubbar runt om i landet för att utveckla just spelupplevelsen för medlemmar och gäster på alla erfarenhetsnivåer inom golf.

Christan Jakobsson

Betraktelser från Sveriges konservativaste klubbdirektör - 12 år på Halmstad Golfklubb

Tisdag 5 oktober 15.15-16.00

Christan är väl känd inom golfen. Som klubbdirektör på Halmstad GK under 12 år har han med bestämd men varsam hand utvecklat golfanläggningen och är omtyckt av medlemmar och personal. Efter att ha varit kandidat två gånger tidigare i Club Manager of the Year vann han 2019 den prestigefyllda utmärkelsen.
Ur en nomineringstext: 
Christian gör ett jättebra jobb internt med personal och medlemmar. Han har helt enkelt gjort ett grymt bra jobb senaste året. Det är därför de är så outstanding bra. Inte pga att någon annan klubb i området blivit sämre, tvärt om, de har alla blivit bättre. Christian har lugnt och fint stått tillbaka och låtit sin krögare ta all uppmärksamhet när de vann bästa restaurang i egen regi, trots att Christian titt som tätt tom ses bära ut maten när det behövs. Allt har blivit lite bättre varje år.

Ulrika Jorsell, Gary Cosford, Sandra Tancred-Fulke & Per Lindroth

Den nya idrottsrådgivningen samt Nyheter i GIT och effektivare kommunikation med GIT e-post & marknadsföring

Onsdag 6 oktober 08.45-10.00

På detta pass kommer den nya idrottrådgivningen att presenteras. Ulrika och Gary är två av de som ingår i teamet. Gary kommer senast från en roll som klubbchef på Nyköpings GK och har dessförinnan arbetat som klubbchef eller golftränare på ett antal klubbar i Sverige. Ulrika är väl känd och har arbetat många år på SGF, på marknadsavdelningen men framförallt inom idrott- och idrottsutveckling.
Per och Sandra är tidigare klubbchefer på Barsebäck GK respektive Falsterbo GK sedan ett par år tillbaka arbetar de som klubbrådgivare på SGF. På detta pass kommer det att berätta om nyheter inom GIT och effektivare kommunikation med GIT e-post & marknadsföring.

Rundabordssamtal

Samtal om viktiga utvecklingsområden inom golfen via café-modellen

Onsdag 6 oktober 10.00-12.00

Under ledning av GAF Kansli och GAF Styrelse kommer ni att kunna utbyta erfarenheter, lära och varandra samt komma med förslag och idéer. GAF har under våren samlat in ett antal teman via Facebookgrupper och samtal. Vi kommer att diskutera i mindre grupper. Några exempel: tillgänglighet, Nya GIT, digitalisering, glädje på golfklubben, marknadsföring/sponsring, arbetsmiljö och arbetsfördelning på anläggningen, boknings- och affärssystem mm. Under detta pass har du möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter och ta del av andras erfarenheter i branschen.

Madeleine Ziegert

Er digitala resa som golfklubb

Onsdag 6 oktober 13.00-14.00

Madeleine Ziegert är grundare till förtaget We brand you play. Förtaget har utbildat ett antal golfanläggningar i marknadsföring och digitalisering av kommunikation. De hjälper även ett antal klubbar med genomförandes av deras kommunikation. På detta pass får du även inblick i andra branschers kommunikationsstrategier
– “We are the new way of agency with a mission to innovate by helping you in the digital world. From content marketing to engagement, brand deals, training, design & build – our team is ready!”

Mattias Wulff, Omberg Golf & Resort, Göran Tyrsing, SGA, Mikael Frisk, SGF. Moderator Magnus Jivén Ljunghusens GK

Golfanläggningen som arbetsplats: Relationer, samverkan och utvecklingsmöjligheter för en bättre anläggning

Onsdag 6 oktober 14.00-15.30

Samverkan på golfanläggningen. Vad behöver en klubbchef och personalen i klubbhuset känna till om banan och arbetsplatsen golfbana? Om banans uppbyggnad och konstruktion i relation till skötselkrav, tidsåtgång och säkerhet. Banans öppettider i relation till skötsel och slitage samt medlemmar och gästers förväntningar och ’vanor’. Korta föredrag av Peter Edman BK SGF, Mattias Wulff, Course Manager Ombergs Golf & Resort, Göran Tyrsing SGA samt diskussioner under ledning av Magnus Jivén Ljunghusens GK. Hur kan vi samverka på golfanläggningen så att vi både har en bra arbetsmiljö och levererar en bra upplevelse för medlemmar och gäster.

Partners

Våra partners utvecklar din golfanläggning

GAF samverkanspartners kommer vara på plats under både GAF-Mästerskapet och Golfträffen. Du har möjlighet att skapa kontakt med våra och ta del av deras produkter och tjänster som utvecklar din golfanläggning.

De kommer att vara tillgängliga på golfbanan och under Golfträffen via sina utställningsytor och kunna erbjuda dig de senaste nyheterna inom respektive område.